fbpx Skip to content

EU-kommissionen er ikke seriøs om at nå klimamål

Det blev i marts besluttet at pålægge medlemslandene bindene mål for energibesparelse. Medlemslande, der i december 2013 stadig sakker bagud 20 procent-målsætningen, skulle, ifølge beslutningen i marts, pålægges bindende mål. Dette skulle sikre at EU’s mål om en 20 procent energibesparelse blev overholdt. Det fastlagte tidspunkt for de bindende krav er i midlertidigt blevet udskudt til juni 2014.

Beslutningen om at udskyde datoen for de bindende mål vækker især glæde hos industrilobbyisterne, som mener, at de bindende mål vil skade medlemslandenes konkurrenceevne. Ifølge talspersonen for the European Petroleum Industry Association, Sam Rove, er udvandningen af de bindende mål et skridt i den rigtige retning. Hun udtaler yderligere til EurActiv, at det med udskydelsen er tydeligt, at Kommissionen har lyttet til dem i forbindelse med beslutningen.

Dette får klimakonsulent Stefan Scheuer til at tvivle på, om EU vil nå det fastsatte mål for energibesparelse inden 2020 og udtaler til netavisen EurActiv, at udskydelsen viser EU-kommissionens manglende seriøsitet omkring klimaproblematikken.

Back To Top