fbpx Skip to content

Dansk Erhverv: Nej til EU’s rabatkuponer

Brancheorganisationen Dansk Erhverv advarer i dag regeringen imod at tillade, hvad organisationen kalder ”kuponcirkus i detailhandlen”.
”Rabatkuponer er en besværlig måde at give rabat på for både forbrugere og detailhandel. Vi så derfor helst, at forbuddet kunne opretholdes i detailhandlen”, siger Lone Rasmussen, forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv, i Business.dk i dag og opfordrer til, at reglerne ændres i EU.

Rabatkuponer er i dag forbud i Danmark, men 23. april 2009 og den 14. januar 2010 afsagde EU-domstolen to domme, som klart sagde, at et sådan forbud er i strid med EU’s regler.
”Det her er en af de mest markante forringelser for forbrugerne i mange år. Den samme vare vil blive solgt til vidt forskellige priser, alt efter hvor meget energi man lægger i at klippe kuponer ud”, udtaler Rasmus Kjeldahl, direktør i Forbrugerrådet

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, er enig.
– EUs krav om rabatkuponer gør det kun vanskeligere at gennemskue varernes pris og er derfor til skade for forbrugerne, sagde Søren Søndergaard og tilføjede:
– Jeg opfordrer Folketinget til at afvise EUs kupon-diktat, ligesom folketingsflertallet gjorde med kødklister. Der må simpelthen sættes grænser for vanviddet – EU skal ikke bestemme alt.
Den opfordring er fortsat aktuel.

Back To Top