fbpx Skip to content

Dansk Samling udmeldt af Folkebevægelsen mod EU

Landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU besluttede i weekenden at udmelde det nationalistiske parti Dansk Samling, som har været kollektivt medlem af bevægelsen.

Vores EU-modstand sker på et ikke-racistisk grundlag, der hviler på et fundament af internationalt udsyn og medmenneskelighed.
Poul Gerhard Kristiansen, landssekretær

Udmeldingen sker på baggrund af en række aktiviteter og udtalelser fra Dansk Samling, som landsledelsen mener er uforeneligt med Folkebevægelsen mod EU’s idégrundlag.

I Folkebevægelsens idégrundlag står der, at bevægelsen “bygger på FN’s og Europarådets menneskerettighedskonventioner, og afviser dermed etnisk diskrimination og politisk undertrykkelse og vold,” samt at bevægelsen går ind for “en selvstændig indvandrer- og flygtningepolitik i overensstemmelse med FN’s regler.”

>> LÆS FOLKEBEVÆGELSENS IDÈGRUNDLAG HER

Det er dette grundlag, som Dansk Samling ikke overholder, mener landsledelsen.

“I Folkebevægelsen arbejder vi for en humanistisk asylpolitik, som bygger på FN’s internationale konventioner. Vores EU-modstand sker på et ikke-racistisk grundlag, der hviler på et fundament af internationalt udsyn. Det grundlag skal vores medlemmer naturligvis kunne støtte op om,” siger landssekretær Poul Gerhard Kristiansen.

Afgørelsen kan appelleres frem til Folkebevægelsens landsmøde i marts. Poul Gerhard Kristiansen forventer dog, at landsmødet vil bakke op om landsledelsens beslutning.

Back To Top