fbpx Skip to content

“De Sande Finner” skal alligevel ikke i regering

Finland ser ud til at få en bred samlingsregering, bestående af fem til seks partier. Foruden Socialdemokraterne og Samlingspartiet (konservative), har De Grønne, Kristendemokraterne og Svensk Folkeparti indvilliget i at starte regeringsforhandlingerne. Socialdemokraterne ønsker også det finske Venstrealliancen med til forhandlingerne, som starter på fredag.
Dog er der en række modsatrettede krav, der komplicerer forhandlingerne. Eksempelvis ønsker De Grønne et stop for udbygningen atomkraft, og i den brede sammensætning af partier, er der meget forskellige holdninger til især fordelingspolitik.

Lånepakken til Portugal var dog ikke udslagsgivende for, at De Sande Finner ikke længere ønsker at deltage i regeringsforhandlingerne. Aftalen om lånepakken blev nemlig løftet ud af regeringsforhandlingerne, hvilket åbnede mulighed for at De Sande Finner kunne deltage i en regering, skrive Jyllands-Posten i dag. Derimod er det en aftale mellem Socialdemokraterne og Samlingspartiet (de to største partier) om Finlands fremtidige EU-politik (der vil opretholde den hidtil fulgte linie), der har ført til at De Sande Finner forlod regeringsforhandlingerne.

De Sande Finner ønsker en strammere indvandringspolitik, er imod at der undervises på svensk på de finske skoler og er imod finsk medlemsskab af NATO. Partiet, der er EU-kritisk, har været i stand til at kapitalisere den understrøm af EU-kritik, der også eksisterer i Finland. Partiet er repræsenteret i EU-parlamentets EFD-gruppe, hvor også Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt sidder.

Se valgresultatet fra det finske valg på reuters.com (EN)

Back To Top