fbpx Skip to content

DF på slingrekurs om social dumping

Dansk Folkeparti og spidskandidat Morten Messerschmidt har angiveligt kastet sig ind i kampen mod social dumping op til EU-parlamentsvalget 25. maj. Fagbevægelsens redskaber mod underbetaling af arbejdskraft fra andre EU-andre – strejkeret og kædeansvar – er tilsyneladende vigtigt for dem.

Men nyhedsportalen Avisen.dk har tjekket, hvordan Messerschmidt har stemt i EU-parlamentet og fundet flere eksempler på, at han ikke støtter strejkeret og kædeansvar.

“Manden er fuldstændig utroværdig, det er min personlige holdning. Sandheden er, at han stort set aldrig selv har gjort noget mod social dumping,” siger Lars Lyngse, der er ledelseskonsulent med speciale i EU i fagforbundet 3F til Avisen.dk.

Rina Ronja Kari, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, kritiserer også Messerschmidt.

“Det er hykleri ud over alle grænser, når man som Messerschmidt kan stå til en 3F-demonstration på Christianborg Slotsplads og tordne mod social dumping og så samtidig stemme for en indskrænkning af arbejdernes ret til at strejke mod elendige arbejdsforhold. Det er sgu at føre vælgerne bag lyset,” siger hun. til Avisen.dk.

Læs mere på Avisen.dk – klik her!

Back To Top