fbpx Skip to content

DR undskylder manglende dækning af landsmøde

Det blev livedækket af TV2 News og omtalt i 16 andre medier, da Folkebevægelsen mod EU i marts holdt sit største landsmøde i 20 år. Blandt vinklerne var den voksende EU-modstand i befolkningen, medlemsfremgang i Folkebevægelsen og den underskriftsindsamling for en dansk folkeafstemning om EU, som blev sat igang på landsmødet.

>> Se oversigt over pressedækning her

Men Danmarks Radio dækkede det ikke, og det var en “meget beklagelig fejl”, skriver kulturminister Bertel Haarder nu i et skriftligt svar til Folketingets kulturudvalg.

“For så vidt angår dækningen af det konkrete landsmøde hos Folkebevægelsen mod EU den 12.-13. marts 2016, skete der desværre en meget beklagelig fejl i DR’s interne planlægning, der betød, at DR ikke udkom fra landsmødet. DR har efterfølgende været i kontakt med Folkebevægelsen mod EU og har beklaget denne fejl,” skriver ministeren på baggrund af en skriftlig redegørelse fra DR.

>> Læs hele svaret fra Bertel Haarder her

Public service-stationen dækker normalt alle opstillingsberettigede partiers landsmøder, men overså altså Folkebevægelsen mod EU’s landsmøde trods en række henvendelser fra Folkebevægelsens presseafdeling op til og under landsmødet.

Det beklager Danmarks Radio nu.

Hos Folkebevægelsen mod EU glæder pressemedarbejder Freja Wedenborg sig over, at det nu er slået fast, at DR skal dække Folkebevægelsens landsmøder på lige fod med alle andre opstillingsberettigede partier.

“Der var 183.000 danskere, der satte kryds ved Folkebevægelsen mod EU ved sidste parlamentsvalg. Det er klart, at mange af dem undrer sig, når bevægelsens landsmøde ikke bliver dækket af DR. Vi har efterfølgende haft en god dialog med DR’s ledelse, hvor vi har aftalt, hvordan vi undgår, at fejlen gentager sig fremover, og vi glæder os til at se DR på Folkebevægelsens næste landsmøde,” siger hun.

Det er Enhedslistens kulturordfører, Søren Søndergaard, der tidligere har repræsenteret Folkebevægelsen i EU-parlamentet, som har rejst spørgsmålet om den manglende DR-dækning i kulturudvalget.

>> Læs mere hos Altinget her

Back To Top