fbpx Skip to content

Drop euroen, Flemming

Bragt i Midtjyllands Avis, 20. oktober 2010

Venstres EU-ordfører Flemming Møller kommenter, at » socialisten og tidligere kandidat for Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari « har ønsket danskerne tillykke med 10 året for nej’et til euroen ved folkeafstemningen i 2000. Når han har travlt med at stemple euromodstand som socialistisk, er det nok et håbløst forsøg på at modvirke den stigende modstand i hans egne rækker, hvor Venstres Ungdom netop har tilsluttet langt fleste politiske ungdomsforbund ved til sige nej til euroen.
Både Folkebevægelsen og euro-modstanden er bred og alsidig. Vi har socialister, socialdemokraterne, radikale, liberale, konservative og meget andet blandt os.

Og vi har alle mange gode grunde til at sige nej til euroen. Flemming prøver at give indtryk af, at eurolandene har reddet sig selv og grækerne med de såkaldte økonomiske hjælpepakker.
Hjælpen havnede imidlertid i lommerne på især franske og tyske banker, som den græske stat skyldte penge.
Og masser af økonomiske eksperter stiller stort spørgsmålstegn ved om euroen er kommet helt ud af krisen.

Flemming slutter af med det forslidte argument om et ja til euroen for at give Danmark mere indflydelse. I foråret 2008 rystede Sloveniens finansminister Andrej Bajuk på hovedet, da hans daværende danske kollega Lars Løkke Rasmussen forsøgte med det argument. » Jeg har både været uden for og inde i eurogruppen, og jeg kender ikke noget emne, som ikke også er blevet drøftet i øko-fin ( uden for eurogruppen). Hvis det er argumentet, så glem det « , sagde den slovenske minister.

Back To Top