fbpx Skip to content

EFS fordømmer redningspakke

Den Europæiske Faglige Sammenslutning (EFS), som dækker over 80 nationale fagforeninger i Europa og over 60 millioner medlemmer, heriblandt danske LO, fordømmer den hjælpepakke fra EU og IMF, som den irske regering modvilligt har valgt at takke ja til. Den såkaldte hjælpepakke indebærer massive nedskæringer i Irland og medfører kæmpe kapitalindsprøjtninger i de irske banker.

– Jeg kan ikke kalde det for hjælp, jeg kalder det straf, sagde lederen af EFS, John Monks på et pressemøde i Lissabon, hvor han deltog i protester mod nedskæringer i Portugal.

– Alle de spekulationer, der foregår på nuværende tidspunkt er truende og ødelæggende for demokratiet og situationen i de enkelte lande, herunder Portugal, forsatte han og opfordrede regeringerne til at stå op imod spekulative pres fra de finansielle markeder.

En af Irlands største fagforeninger TEEU – elektrikernes fagforening advarede om at landet står overfor uroligheder, hvis den irske regering forsætter med deres planer om nedskæringer.

– Dagligdagen i Irland bliver ubærligt, når de foreslåede nedskæringer hober sig op oveni de nedskæringer på 14,5 milliarder euro, der allerede er gennemført i de seneste tre brutale budgetter, sagde formand for TEEU Eamon Devoy til det britiske dagblad The Guardian.

Det Irske LO har allerede indkaldt til demonstration mod nedskæringerne lørdag den 27. november i Dublin

Back To Top