fbpx Skip to content

EFS præsenterer forslag til nyt udstationeringsdirektiv

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Trods uenighed om de reelle muligheder for at få ændret EU’s udstationeringsdirektivet, så besluttede EFS hovedbestyrelse – som ventet – i sidste uge at spille ud med et detaljeret forslag til nyt direktiv.

Forslaget bliver fremlagt på en konference i Spanien i dag. EFS håber med udspillet at kunne få det spanske EU-formandskab til at tage sagen op. Den Spanske regering har tidligere sagt, at den var klar til at diskuterer direktivet. Som tidligere omtalt (Se: ”Regeringerne vil ikke løfte en finger for udstationerede”) er der ingen tegn på, at de øvrige medlemslande er klar til at ændre direktivet.

EFS mener, at det i lyset af fire domme fra EU-domstolen er helt nødvendigt, at direktivet bliver ændret, så det ikke længere fungerer som en ”licens til social dumping”. De fire domme har indskrænket især fagbevægelsens muligheder for at konflikte for lige rettigheder for udstationerede arbejdere. Dommene har også sat grænser for, hvad medlemslandene kan kræve af udenlandske firmaer, som udstationerer arbejdere.

Læs hele artiklen på Fagbevægelsen mod Unionens hjemmeside – klik her!

Back To Top