fbpx Skip to content

KU forsvarer nu alle fire EU-undtagelser

På Konservativ Ungdoms landsråd den 6.-7. marts “blev Lasse Honoré Rasmussen (Odense KU) valgt som ny landsformand i KU, og afløste Rune Kristensen (Odense KU) på posten. Det var et landsråd, hvor KU sendte et klart signal om en stærk socialpolitik, at opjustere værnepligten og hvor skepticismen for EU blev fastholdt”, står der på hjemmesiden for det konservative regeringspartis ungdomsorganisation.
KUs EU-skepsis er i midlertid blevet mere end bare fastholdt. Op til landsrådet ville KU kun bevare euro-undtagelsen. Det fremgik af afsnittet om Europapolitik i organisationens politiske program. Men på landsrådet, som var det største i nyere tid med mere end 350 unge konservative fra hele landet, blev der stillet to andre forslag til dette afsnit. Et forslag der krævede dansk udmeldelse af EU fik opbakning fra omkring 40 pct. og faldt. I stedet blev et andet forslag vedtaget, som forsvarer alle fire EU-undtagelser.

“Konservativ Ungdom mener, at ideen om europæisk samarbejde er god, og mener derfor, at det er væsentligt at have et samarbejde på tværs af de europæiske landegrænser. EU har imidlertid udviklet sig i en retning, der ikke er hensigtsmæssig. Nærhedsprincippet er blevet udvandet, og samarbejdet mellem “selvstændige stater” er snarere en floskel end et faktum”, står der i indledningen til det nye afsnit om Europapolitik, som altså bl.a. også fastslår at:
“Da Konservativ Ungdom mener, at områderne, som de fire forbehold omhandler, blandt andre er områder, der ikke bør røres ved fra Bruxelles, ønsker Konservativ Ungdom forbeholdene opretholdt.”
Afsnitttet retter også en klar kritik af EF-domstolen og kræver at “alle beslutninger, der ikke direkte sigter mod opretholdelsen af fred og frihandel i EU-området, skal tilbage på nationalt niveau. ” Ligeledes ønsker KU at Danmark skal “udtræde af Schengensamarbejdet”.

Den afgående landsformand Rune Kristensen skal nu i gang med sin valgkamp. Han er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti opstillet på Lolland-Falster.

Folkebevægelsen: Tillykke til Det Konservative Folkeparti
– Må jeg ikke som medlem af Det Konservative Folkeparti ønske partiet tillykke med en levende og nærværende ungdomsorganisation, siger Hans Henrik Larsen, medlem af forretningsudvalget i Folkebevægelsen mod EU, og tilføjer en opfordring til ledelsen i Det Konservative Folkeparti:
– Lyt lidt til de unge medlemmer fra KU, det er fra denne gruppe det fremtidige parti kommer. Heldigvis ser det ud til at være fornuftige unge mennesker med holdninger på linie med det gode gamle slogan: “Forandre for at bevare”.

Læs mere på Konservativ Ungdoms hjemmeside – klik her!
Læs KUs nye politiske programafsnit om Europapolitik – klik her!
Læs Hans Henrik Larsens kommentar på www.mindreeu.dk – klik her!

Fredag den 26. marts kl. 13.00 er der reception på KUs sekretariat, Amagertorv 33, 4. sal, (på Strøget) i København i forbindelse med formandsskiftet.

Back To Top