fbpx Skip to content

EU-accept af ulovligt børnearbejde?

EUs udenrigsministre har godkendt en handelsaftale med Usbekistan, som giver nedsat told på bomuld og tekstiler fra Usbekistan. Aftalen bliver kritiseret, fordi bomuld fra Usbekistan bliver plukket af børn i strid med internationale konventioner om forbud mod børnearbejde, fremgår det af Dagbladet Arbejderen i dag.

– Vi står med et alvorligt spørgsmål om, hvordan dette kan ske. Det kan viser sig at være udtryk for rå kynisme, og det kan være et meget bekymrende eksempel på manglende koordinering i EU, siger Rachel Denber fra organisationen Human Rights Watch.
– Under alle omstændigheder får aftalen EU’s tidligere udtrykte bekymring om brugen af børnearbejde i Usbekistan til at klinge hult, tilføjer Denber.

Usbekistan er verdens tredjestørste eksportør af bomuld. Eksporten er på 850.000 tons om året og har en værdi af over en milliard dollar, skriver nyhedsbureauet IPS.

Ifølge Jean-Paul Delmotte så arbejder over en million usbekiske børn mellem syv og 18 år flere måneder med at plukke bomulden. Staten lukker i perioder skolerne og sender børnene ud i bomuldmarkerne.
Jean-Paul Delmotte repræsenterer FN’s børnefond UNICEF i Usbekistan.

Læs mere hos…
Dagbladet Arbejderen – klik her!

Nyhedsbureauet IPS – klik her!
Kampagnen Stop Forced and Child Labour – klik her!

Back To Top