fbpx Skip to content

EU-aftale udsat til efter sommer

Først forlod Enhedslisten forhandlingerne om en ny såkaldt europapolitisk tillægsaftale til aftalen fra 2008. Så røg Liberal Alliance og siden Dansk Folkeparti. Nu sidder fem partier tilbage omkring bordet for som Europaminister Nicolai Wammen siger at få et” bredt og solidt fundament under dansk europapolitik”.

Jakob Ellemann-Jensen, som er EU-ordfører for Venstre ”“ hvis ungdomsorganisation er imod euroen ”“ ønsker, at den nye aftale skal udtrykke, at de danske EU-undtagelser skader Danmark ”“ herunder euroundtagelsen.

Lene Espersen, som er EU-ordfører for Det Konservative Folkeparti ”“ hvis ungdomsorganisation vil bevare alle fire danske EU-undtagelser ”“ mener, at SFs modstand mod danske eurodeltagelse er problemet.

Nicolai Wammen (S) siger, at Danmark skal så tæt på kernen i EU som muligt, hvilket de partier, der har forladt forhandlingerne hidtil vurderer betyder euroland. Han siger nu, at ”Forhandlingerne har været meget konstruktive, men der er endnu enkelte udeståender. Derfor er vi blevet enige om at bruge sommeren til at få de sidste detaljer på plads”.

Om SF mister sin euromodstand, sin plads ved forhandlingsbordet eller noget helt tredje over sommeren vil vise sig…

Læs i øvrigt: Meld klart ud om EU-politikken (klik her!)
– et fælles debatindlæg om forhandlingerne af Jens Boe Andersen fra Europabevægelsen og Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU

Back To Top