fbpx Skip to content

Topmøde: Arbejdsløse spises af med snak

I udkastet til konklusioner fra EU-topmødet gøres der et stort nummer ud af bekæmpelse af arbejdsløsheden.

– Desværre er EUs ord om beskæftigelse, særligt for unge, mest af alt tomme ord. Ud fra hvad vi har set indtil videre, så ligner det en gentagelse af nummeret med ’vækstpagten’. Store ord og nul resultater, siger Søren Søndergaard medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

I forhold til bekæmpelse af arbejdsløsheden blandt unge er der afsat 6 milliarder euro i alt, hvad der ifølge Børsen svarer 800 euro per ung arbejdsløs i de to år som Kommissionen vil have pengene brugt. Det svarer til knap 1 euro og 10 cent per dag per arbejdsløs i to år.

– Det er jo åbenlyst for enhver, der vil se, at det er som at sætte et plaster på et åbent benbrud. Det er ikke propaganda-numre som ’vækstpagten’ eller et ’ Ungdoms Beskæftigelses Initiativ’, der får EU ud af krisen og beskæftigelsen i vejret. Det kan kun et brud med EUs nedskæringspolitik, siger Søren Søndergaard.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk

Back To Top