fbpx Skip to content

EU blokerer for bedre dyrevelfærd

En ny aftale indgået af EU’s regeringer og EU-parlamentet blokerer for strammere regler for dyrevelfærd. Aftalen, som opstiller minimumstandarder på europæisk plan for dyrevelfærd i forbindelse med dyreforsøg, forbyder samtidig nationale regeringer at stramme deres regler yderligere. Således forhindrer den nye lov mellemlandende i, på nationalt plan, i fremtiden at vedtage mere ambitiøse regler end de allerede eksisterende regler.

På trods af at loven også indeholder flere forbedringer kritiseres loven for slet ikke at gå langt nok. Blandt andet formår aftalen ikke, at sikre at alternativer til dyreforsøg anvendes så ofte som muligt. Det vil betyde, at virksomheder unødigt vil anvendes forsøgsdyr i videnskabelige forsøg, selvom der findes alternative metoder, der ikke inkludere anvendelsen af dyr.

Flere ændringsforslag blev stillet i EU-parlamentet med sigte mod at forbedre forslaget, men af hensyn til industriens interesser blev forslagene stemt ned. Industrien har store interesse i at bevare lave standarder for dyrevelfærd, og dele af industriens har klart givet til kende, at de ikke ønskede fremsatte ændringsforslag vedtaget.

Back To Top