fbpx Skip to content

EU-formand giver Danmark lussing…

“I forhold til nogle af de ting, vi har hørt på det sidste EU-topmøde, der må jeg sige, at jeg er imod enhver barriere mod intern fri bevægelighed i unionen med henvisning til forsvar mod migration. Det, Danmark har gjort, kan opmuntre alle, der forestiller sig, at den fri bevægelighed skal begrænses yderligere”, sagde Polens premiereminister Donald Tusk, da han som ny EU-formand holdt sin tiltrædelsestale i EU-parlamentet.

Den nye EU-formand lægger sig således på linie med den kritik, som bl.a. kommissionsformand José Manuel Barroso tidligere er kommet med af den nye danske aftale om udvidet stikprøve-toldkontrol ved Danmarks grænse til Tyskland. Folkebevægelsen mod EU mener ikke, at EU skal blande sig i spørgsmålet. I sin blog på sorensondergaard.dk skriver Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard bl.a.:

– Om der skal være en skærpet toldkontrol ved de danske grænser skal efter min mening ikke afgøres af EU. Det skal alene afgøres af, om det giver positive resultater i bekæmpelsen af den grænseoverskridende kriminalitet i forhold til de gener, som det måtte betyde for almindelige borgere i form af øget kontrol og eventuel ventetid ved krydsning af grænsen.

– Selv er jeg skeptisk. Men nu er der jo en oplagt lejlighed til at få det afprøvet. Derfor vil jeg opfordre folketinget til at vedtage, at der f.eks. efter to år bliver gennemført en uafhængig evaluering af, hvad den øgede toldkontrol konkret har haft af positive og negative virkninger.

Læs hele Sørens blog – klik her!

Back To Top