fbpx Skip to content

EU-Parlamentet siger nej til GMO-fødevarer

Kommissionens GMO-rapport er et forsøg på at gennemtvinge genetisk modificerede fødevarer (GMO) i medlemsstaterne, ved at flytte kompetencen til at vurdere GMO’ens sikkerhed fra de nationale parlamenter og over til til Kommissionen.

Dette bremsede EU-parlamentet dog i går, ved at vedtage en anden rapport, som i høj grad både udvander og ændre indholdet af Kommissionens rapport.

Hele 548 ud af 663 EU-parlamentarikerne stemte i går ja til Parlamentets rapport og sikrede således medlemslandenes fortsatte kompetence til at forbyde GMO’er. De eneste danske parlamentarikere, som ikke stemte for Parlamentets ændringsforslag var Anna Rosbach og Bendt Bendtsen (C).

EU-Kommissionens rapport er kommet i kølvandet på flere års forsøg på at åbne markedet for GMO’er. Ethvert forsøg fra Kommissionen er dog blevet afvist af både Rådet og de europæiske befolkninger. Der har længe været en stor folkelig modstand mod gensplejsede fødevarer og den seneste Eurobarometer-undersøgelse viser da også at 61 procent af EU’s befolkning mener, at GMO’er er foruroligende og er uenig i at GMO’er skal fremmes.

Selv om afstemningen i går var en sejr for den europæiske GMO-modstand, viser erfaringerne, at det nok ikke er sidste gang, at kampen mod genetisk modificerede fødevarer skal tages.

Tidligere Nyt Fra EU-fronten:
Ny forskning kritiserer EU’s GMO-vurderinger (07.04.11)
Kommissionen gør det sværere at forbyde GMO’er (19.03.11)
Underskrifter mod Kommissionens GMO-politik (12.10.10)

Back To Top