fbpx Skip to content

EU-forslag vil fremme bygning af akraftværker

Fredag fortalte den tyske avis Sueddeutsche Zeitung, at de lå inde med et arbejdspapir fra EU-Kommissionen, som vil tillade statsstøtte til opførelse af atomkraftværker på linie med støtte til vedvarende energi (vind, sol og vand).

Bag foreslaget står EU-Kommissionens næstformand, konkurrencekommissær Joachín Almunia, og energikommissær Günter Oettinger. Oettinger har rødder i den tyske atomindustri. Foreslaget støttes især af Storbritannien, Frankrig, Litauen og Tjekkiet. Storbritannien, Frankrig, Finland og Polen vil gerne bygge nye aotmkraft reaktorer.

Fra Tyskland, som er ved at udfase atomkraften, er der kommet kraftige protester. Men sagen ligger inden for EUs konkurrenceregler, så der kan ikke nedlægges veto. Og Kommissionen kan suverænt træffe beslutningen.

“Dette er en tilbagevenden til stenalderen af ”‹”‹strømforsyningen”, har økonomiminister Eveline Lemke i delstaten Rheinland-Pfalz sagt.

”Det truer ikke bare Tysklands miljøpolitik, men hele økonomien,” har talsperson for Greenpeace Europa, Mark Breddy, udtalt til Süddeutsche Zeitung.

Back To Top