fbpx Skip to content

EU hilser nedskæringer i Irland velkomne

EU-kommissionens talsmand Amadeu Altafaj hilste i går i en tale de bebudede nedskæringer velkomne, som nu er blevet vedtaget i det irske parlament.

– Det er et vellykket første skridt imod gennemførelsen af det program, der blev aftalt med EU og IMF, sagde han.

Vedtagelsen af budgettet i Irland betyder at der skal skæres omkring 45 milliarder kroner det næste år. Listen over områder det beskæres er lang og omfatter bl.a. en reduktion i børnetilskud, indefrysning af offentlige pensioner, en lønnedgang på 10 procent for offentlige ansatte og en 4 procent reduktion af udgifterne til social velfærd.

Som led i en såkaldt hjælpepakke fra EU og IMF er Irland blevet forpligtet til at skære 112 milliarder kroner over de næste fire år. Således forventes det at landet i 2015 vil kunne overholde reglerne for euroen, der indebærer at et land ikke må have et underskud på mere end 3 procent af BNP. Det irske underskuddet skønnes dog at blive ikke mindre end 32 procent af BNP i år, blandt andet som følge af omkostninger ved at redde den irske banksektor.

Shaun Murphy, partner i det store revisionsfirma KPMG, citeres for at de planlagte nedskæringer vil have en stor indflydelse hele det irske samfund, men især vil ramme de mindre velstillede.

Læs mere på Guardan.co.uk – klik her

Back To Top