fbpx Skip to content

EU i fokus på 3F-kongres

Lørdag åbnes dørene til seks dages kongres i Danmarks største fagforbund 3F. Det finder sted i Aalborg Kongres & Kulturcenter, hvor 869 delegerde fra hele landet er tilmeldt. Blandt de varme emner på kongressen er social dumping og EU’s indflydelse på danske arbejdsmarked og faglige rettigheder. Der er stillet en række forslag, som peger i retning af et forbundet optrapper sin indsats i forhold til EU. Men hvad skal indsatsen bruges til?

Nyhedsbrevet fra det faglige udvalg i Folkebevægelsen, som uddeles ved kongressen i Aalborg, har spurgt en lang række folk i 3F og fået en lang stribe svar fra bl.a. den afgående forbundsfomand Poul Erik Skov Christensen, den kommende forbundsformand Per Christensen, gruppeformand Jan Villadsen, medlem af 3Fs hovedbestyrelse Ole Nors Nielsen fra Alborg, formand for 3F Horsens og omegn Hans A. Sørensen og en lang række andre.

– Vi skal drøfte EU på en mere åben og intens måde. Alle har i de senere år fået en mere kritisk tilgang til EU. Mange af de forslag, der kommer fra EU, udgør en trussel for os ”“ især i form af social dumping Vi skal ind i kampen for et mere socialt EU, siger transportgruppens formand Jan Villadsen.

– Det er på tide, at vi igen får sat fokus på EU´s umådelige og urimelige indflydelse på vores arbejdsliv og på den danske velfærd. Kampen for en mindstetimeløn på 8,50 euro (godt 63 kroner) i Tyskland burde være faresignal nok. Det passer uhyggelig godt med den særlige, forringede sats, der her i landet tiltænkes langtidsarbejdsløse!, siger Hans A. Sørensen fra Horsens.

Læs mere i Nyhedsbrevet – klik her!

Back To Top