fbpx Skip to content

EU-Kommissionen: Udviklingsmidler skal gå til militær i udlandet

EU-Kommissionen foreslår at bruge udviklingsbistand til at finansiere udenlandsk militær for at stoppe flygtninge i at komme til Europa. Forslaget kan omfatte lande, som overtræder menneskerettighederne.

EU-Kommissionen vil tage penge fra verdens fattigste og bruge dem på militær grænsekontrol. Foto: Wiki Commons.
EU-Kommissionen vil tage penge fra verdens fattigste og bruge dem på militær grænsekontrol. Foto: Wiki Commons.

EU-Kommissionen vil kunne tage penge, som var beregnet på at hjælpe verdens fattigste, og sende midlerne til militæret i lande i Afrika og Mellemøsten for at bremse flygtninge i at komme til Europa.

Det skriver EU Observer.

Et af de lande som EU-midlerne ville kunne komme til gode er Sudan, som jævnligt beskyldes for grove krænkelser af menneskerettighederne.

I EU-Kommissionens forslagsudkast, som blev offentliggjort tirsdag 5. juli, fremgår flere grunde til, at det er ”nødvendigt at tilbyde hjælp til militæret i partnerlande.” Kommissionen foreslår, at 100 mio. Euro, som oprindeligt var beregnet på udviklingsbistand, i stedet skal gå til at finansiere militære grænsekontroller og andre initiativer som minerydning.

Sudan kan måske nyde godt af forslaget

Ifølge EU Observer åbner EU-Kommissionens udkast også op for at pengene kan bruges på troppetransporter, uniformer og overvågningsudstyr. Angiveligt må pengene ikke anvendes til våben, ammunition og kamptræning. Spørgsmålet er dog om retningslinjerne nødvendigvis vil blive fulgt. Med EU-midlerne vil militæret også få frigjort andre midler til at erhverve netop våben og kamptræning.

Et af de lande som EU-midlerne ville kunne komme til gode er Sudan, som jævnligt beskyldes for grove krænkelser af menneskerettighederne. Sudans indenrigsminister har således allerede anmodet EU om hjælp til at opføre infrastruktur ved 17 grænseovergange. Sudan grænser op til Libyen, hvorfra afrikanske flygtninge og migranter søger mod Europa i små både.

>> Læs hele EU Observer’s artikel her

Back To Top