fbpx Skip to content

EU løfter sløret for planer på finansområdet

Det har i længere tid, i lyset af den græske gældskrise været diskuteret, hvorvidt sanktioner skal påtvinges de lande som bryder med EU’s stabilitets- og vækstpagt.

EU’s økonomikommissær Olli Rehn forklarede tidligere på ugen, at man ønsker, at indfører et system hvor EU’s regler for håndhævelse af fremtidig budgetdiciplin “ikke efterlader plads til afvigelser og blødgøring af reglerne”

Kommissæren drog i sin tale paralleller til sportsverdenen.

– Spillerne kan ikke begynde at diskutere reglerne for spillet med dommeren, hver gang de begår en fejl, sagde han til EU-Parlamentet i udvalget for økonomiske anliggender

– Hvor det er nødvendigt vi vil udstede landespecifikke henstillinger. Vi forudser også en håndhævelsesmekanisme for euroområdets medlemsstater i tilfælde af alvorlig manglende overholdelse af anbefalingerne, forsatte han

Således ønsker kommissæren at indføre automatiske sanktioner imod de lande, i eurozonen, der ikke overholder de henstillinger EU-Kommissionen fremfører. Dermed gøres det svære for medlemslandende at stoppe eventuelle sanktioner.

Både den europæiske centralbank og Tyskland har ytret ønske om at indføre sanktioner i form af tab af stemmerettigheder, hvis et land fx overskrider EU’s grænse for offentlig gæld.

Læs mere på EurActiv.com- klik her

Back To Top