fbpx Skip to content

EU må stoppe offensiven mod mindstelønninger

EUFAGLIGT.DK [uddrag] – Vi protesterer mod EU-institutionernes åbenbare og uansvarlige indblanding i de nationale lønsystemer, lyder det fra generalsekretæren for den Europæiske Faglige Sammenslutning, Bernadette Ségol.

Hun har netop sendt en protestskrivelse til de to EU-præsidenter, Van Rompoy og Barroso, hvor hun nok engang opfordrer EU til at holde fingrene langt væk fra lønspørgsmål.

Den konkrete anledning denne gang er angreb på mindstelønnen i Slovenien. Den slovenske mindsteløn knap 600 euro om måneden, det er lavere end den grænse EU har sat for, hvornår man er i risiko for at ende i fattigdom. Alligevel har EU-kommissionen i sine seneste anbefalinger til landet peget på mindstelønnen som et problem for konkurrenceevnen. Og så er mindstelønnen endda reguleret med prisudviklingen, som det understreges i anbefalingen.

Og den har da også straks udløst et massivt pres fra den slovenske politiker på fagbevægelsen. Det slovenske LO bliver stillet over for et krav om, enten at fastfrys mindstelønnen eller accepterer, at den bliver gjort ”fri”, så den kan fastsættes efter forhandlingerne på den enkelte virksomhed.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top