fbpx Skip to content

EU-måling viser behov for åben EU-debat

En ny meningsmåling fra Gallup viser, at 39 pct. af danskerne vil stemme nej til EU-medlemskabet, mens 45 pct. vil stemme ja. Ved en folkeafstemning, hvor tvivlere ikke tælles med, havde det givet 46,4 pct. nej.

– Det er det højeste tal for nej-siden i årtier. Det understreger behovet for en bred og grundig diskussion om Danmark fremtidige tilhørsforhold til EU. Skal vi lukkes inde i den EU-stat, som Merkel, Hollande, Barroso og den øvrige EU-elite har travlt med, eller bør vi søge en løsere tilknytning til EU, som f.eks. diskuteres i Storbritannien, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Derfor er det også dybt kritisabelt, at der i dybeste lukkethed foregår en diskussion mellem nogle partier på Christiansborg om en såkaldt Europa-politisk aftale, som vil overgive endnu mere magt til EU. I stedet for hemmelige diskussioner bag lukkede døre, så er der brug for at inddrage alle partier og hele befolkningen i en bred og åben debat om Danmarks fremtidige forhold til EU.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top