fbpx Skip to content

EU-mistillid kan ende i borgerkrig

EUs egen statistiske afdeling Eurostat har bl.a. konstateret, at 60 pct. af borgerne i EU-landene har mistillid til EU. I Danmark er tallet 45 pct.

“Tallene viser, at man kører med fuld speed mod afgrunden,” siger Søren Søndergaard (N), Folkebevægelsen mod EUs medlem af EU-Parlamentet til Berlingske i dag.

“Vi bliver nødt til at have en grundlæggende diskussion om EU-projektet. Hvis vi ikke får det – herunder opstiller nogle andre måder at samarbejde på – går man med lukkede øjne direkte mod afgrunden. Man kan ikke blive ved med at have en så enorm forskel på, hvad folk mener og føler, og den politik, der gennemføres,” siger han.

Søren Søndergaard understreger, at selv om Folkebevægelsen mod EU kæmper for dansk udtræden af EU, er man tilhænger af europæisk samarbejde. Han forudser, at hvis man ikke tager debatten, ender det i en »eksplosion«:

“Man kan i værste fald frygte, at det ender i borgerkrig, og at nogle af de strømninger, der får vind i sejlene i den proces, er nogle af dem, som overhovedet ikke vil europæisk samarbejde,” siger han og påpeger i avisen, at partier med nazistiske tendenser allerede har medvind i flere lande.

Læs mere…
I Berlingske – klik her!
Om tallene i målingen – klik her!

Back To Top