fbpx Skip to content

EU-sanktioner på vej mod Færøerne

Et flertal af EU-landene ventes onsdag at vedtage santioner mod Færøerne, som EU anklager for overfiskeri af makrel og sild. Danmark ventes at stemme imod og arbejde for en forhandlingsløsning.

Færøerne mener, at sanktionerne vil være i strid med FN-konventioner og mener, at varmere klima har fået flere fisk til af søge nordpå.

“EU er ikke interesseret i at forhandle. EU har skabt sig et incitament for at sætte sanktioner i værk. De tror, at de på den måde kan tvinge en løsning igennem”, har Færøernes fiskeriminister Jacob Vestergaard udtalt tidligere på måneden.
“Vi holder fast i, at vi har ret til at fiske makrel i de færøske farvande, og at der ikke er nogen, der skal bestemme over det. Situationen giver os nogle udfordringer, men verden er stor uden for EU. Vi sælger allerede en stor del til andre steder i verden.”

Medlem af det færøske lagting, tidligere minister i det færøske landsstyre (bl.a. for nordisk samarbejde) og tidligere medlem af det danske folketing og af Nordisk Råd, Høgni Hoydal (Tjóðveldisflokkurin/Republikanerne) mener i følge Yggdrasil, at det vil stride mod den ”nordiske grundlov” Helsingfors-aftalen, hvis de nordiske EU-lande Danmark, Sverige og Finland via EU indfører sanktioner mod Færøerne.

Læs mere hos…
EUObserver.com – klik her!
The Wall Street Journal – klik her!Yggdrasil – klik her!

Back To Top