fbpx Skip to content

EU-modstand til klima-demonstration

Lørdag den 12. december samles tusinder af mennesker til en stor fælles demonstration i København i forbindelse med klimatopmødet.
Demonstrationen foregår under overskriften “Kloden først! Mennesker først!”, starter kl. 13.00 ved Christiansborg Slotsplads og går til Bella Centret, hvor klimatopmødet foregår..

Verdensnaturfonden WWF, Danmarks Naturfredningsforening, Greenpeace, Oxfam, Kirkernes Verdensråd, Mellemfolkeligt Samvirke, Afrika Kontakt, Folkekirkens Nødhjælp, FN-forbundet og over 500 andre organisationer fra 67 lande opfordrer folk til at deltage i demonstrationen. Folkebevægelsen mod EU gør det også – ikke mindst for at sætte et kritisk fokus på EUs rolle i denne forbindelse.

– Vi støtter klimademonstrationen, fordi vi tager klimaspørgsmålet alvorligt. Vi mener, at EU’s klimapolitik er varmluft. Unionen sigter mod 20 pct. CO2-reduktion. Det er alt for lidt og vil føre til store klimaproblemer. Danmark burde bakke op om Norges forslag på 40 pct. reduktion og en bindende aftale. Det er også forkasteligt, at EU overvejer gratis CO2-kvoter til nogle af unionens virksomheder, at EU-kommissionen har stoppet en svensk kampagne om nærproducerede og klimavenlige fødevarer og at EU har åbnet op for at klimastøtte til ulandene kan tages fra eksisterende ulandsstøtte, forklarer kampagnekoordinator Lave K. Broch.

Folkebevægelsens aktivister mødes allerede 12.30 i organisationens lokaler i Tordenskjoldsgade 21, st.tv. i København kun få minutters gang fra Christiansborg Slotsplads. Folkebevægelsen planlægger at dele kaffe og the ud i demonstrationen sammen med organisationens nye temaavis om EU og klimaet. Aktivisterne vil også gøre sig synlige med skilte. Blandt Folkebevægelsens deltagere er i øvrigt medlem af EU-parlamentet Søren Søndergaard.

Læs mere om demonstrationen på www.12dec09.dk

Back To Top