fbpx Skip to content

EU-modstander udgiver bog

Foto: "Fra svigt mod anerkendelse: Den forsømte barndom"
Foto: “Fra svigt mod anerkendelse: Den forsømte barndom”

Jan Vogel, medlem af Folkebevægelsen mod EU og aktiv EU-modstander gennem mange år, er aktuel med bogen ”Fra svigt mod anerkendelse: Den forsømte barndom”.

Jan Vogel er børnehjemsbarn, politisk aktiv, skakspiller og tidligere misbruger, men mest af alt er han mønsterbryder.

Jan har en stærk tilknytning til Folkebevægelsen mod EU, hvor han i mange år har arbejdet som receptionist. Derudover har han været radiovært igennem 25 år på sit eget EU-kritiske radioprogram hos Albertslund Nærradio. Han har også undervist i skoleskak.

Han er desuden far til to sønner, som han har med sine kone gennem 44 år.

Jan er stadig aktiv EU-modstander og formand for Folkebevægelsen mod EU’s lokalkomité i Frederikssund.

Sjællandske Nyheder har desuden bragt et interview med Jan Vogel om bogen.
Læs mere her…

Forlagsbeskrivelse

Livet på et børnehjem set indefra. Jan Vogel og halvsøsteren blev anbragt på børnehjemmet ”Skovlyst” under Kong Frederik den 7.’s Stiftelse på Jægerspris Slot.

Jan er politisk aktiv, EU-modstander, radiovært og har to voksne sønner.

Læs, hvordan livet formede sig for Jan, halvsøsteren og de andre anbragte børn. Bogen skriver sig direkte ind i hjertet på læseren med beskrivelser af medarbejderes svigt og tvang, ikke mindst i forhold til forældre, som muligvis havde kunnet beholde børnene med en smule hjælp.

Det løber læseren koldt ned ad ryggen, når man hører om den forsvundne pige fra et af de andre børnehjem, hvorfor blev den leder ikke stoppet tidligere? Bogen er højaktuel i dagens Danmark, da vi har omkring 30.000 anbragte børn.

Uddrag af bogen

De stod over for hinanden inde i legestuen som to kamphaner. Jeg fulgte med inde fra kontoret, hvor døren ind til legestuen stod åben. ”Hun er jo døbt Helle, og det er hendes navn,” fastslog Gudrun. ”Det er muligt, men hun skal ikke hedde Helle. Hun minder os om en pige, der desværre ikke er her mere, der hed Bodil. Hun døde som toårig,” sagde Inga. ”Det skal Helle da ikke lide under,” prøvede Gudrun. ”Hun skal altså hedde Bodil og dermed basta,” afsluttede Inga diskussionen. Selvom Gudrun var den biologiske mor, så var det alligevel Inga og Svend, der havde forældreretten på deres side, og Gudrun måtte underordne sig deres regler, så længe vi boede på ”Skovlyst”.

Bogen kan blandt andet købes hos Bog og idé.
Læs mere her…

 

Back To Top