fbpx Skip to content

EU opfordrer Grækenland til privatiseringer for 50 milliarder euro

Gode råd er rigtig dyre. Det har Grækenland i hvert fald måttet sande/erkende, efter at landet nu opfordres til at foretage privatiseringer for 50 milliarder euro – altså 375 milliarder danske kroner ”“ inden 2015. Det udtaler Kommissionens repræsentant, Servaas Deroose, til internetavisen EU Observer i går. Han tilføjer desuden: “det er velkendt, at der er et kæmpe potentiale for privatiseringer”.

“Vores tre institutioner har fuld respekt for de særrettigheder og initiativer, som regeringen har på alle beslutningsområder vedrørende økonomi – vores rolle er at rådgive og støtte regeringen” lyder det i en udtalelse fra de tre institutioner. De understreger endvidere, at det er den græske regering, der må træffe beslutningerne omkring Grækenlands økonomi, og at det er beklageligt, hvis det er blevet opfattet anderledes.

Udtalelserne kommer efter et evalueringshold fra troikaen netop har afholdt en pressekonference. Her fremgik det, at långivernes krav om besparelser i den græske økonomi indtil videre er opfyldt – men at de 50 milliarder, som skal komme fra privatisering af offentlig ejendom, stadig skal implementeres. Den græske finansminster, Papaconstauniou, fortalte i søndags, at han kun vil være med til at privatisere offentlige ydelser, ikke offentlig ejendom.

Læs mere på EU Observer: http://euobserver.com/9/31800

Back To Top