fbpx Skip to content

EU opfordres til at tage imod flere syriske flygtninge

Der er behov for en større og mere koordineret indsats, for at dæmme op for den humanitære katastrofe, som udspiller sig i forbindelse den syriske borgerkrig. Det mener flere større organisationer, som kæmper for flygtninges rettigheder. Blandt andre Amnesty International og Dansk Flygtningehjælp har argumenteret for, at Danmark skal gå forrest i en indsats på flygtningeområdet.

Amnesty Internationals vicegeneralsekretær, Trine Christensen, støtter initiativet:
“Vi mener, at Danmark bør øge antallet af kvoteflygtninge. Vi ser meget gerne, at man fortsætter med at øge bistanden i nærområdet, men også at man fortsætter med at give opholdstilladelser.”

I Dansk Flygtningehjælp peger man på, at der er behov for en fælles europæisk strategi til at håndtere den syriske flygtningestrøm. Generalsekretær Andreas Kamm udtaler:

“Kigger man på det her med virkelighedsprægede øjne, så skal der et fælles europæisk initiativ til, som Danmark burde være en del af. I forhold til at hjælpe de særligt udsatte, har Europa jo ikke gjort noget videre væsen af sig.”

Ifølge Kamm, giver et dansk initiativ ikke mening, hvis det står alene: “Det her er af dimensioner, så vi er nødt til at komme op i et europæisk gear, og jeg så gerne, at Danmark gik foran for at få skabt sådan en fælles europæisk strategi.”

I øjeblikket er omkring tre millioner syrere på flugt, mens hele seks millioner er fordrevet intern i Syrien.

Back To Top