fbpx Skip to content

EU’s ombudsmand: Frontex bryder menneskerettigheder

I sin tale i EU-parlamentet kritiserede EU’s nye ombudsmand, Emily O’Reilly, EU’s grænseagentur, Frontex, for at tage for let på sit ansvar for de grundlæggende menneskerettigheder.

O’Reilly fortalte i går i parlamentets udvalg for andragender, at Frontex ikke bør distancere sig selv fra krænkelser på menneskerettigheder begået under fælles operationer med medlemslandene.

Frontex har tidligere afvist O’Reillys henstilling om, at der skal oprettes et internt system, hvor immigranter kan indgive klager, hvis de føler at deres rettigheder er blevet krænket.

Frontex forsvarer sig med, at det er op til de nationale myndigheder i den medlemsstat, hvor overtrædelsen fandt sted, at behandle klager indgivet af immigranter.

– Når EU-grænseagentur Frontex ikke vil tage afstand til brud på grundlæggende menneskerettigheder, så siger det desværre en hel del om både Frontex og EU. Det er en af mange gode grunde til, at Danmark ikke skal underlægges EU’s retspolitik, men beholde sin undtagelse på området, siger Lave K. Broch, der er EP-kandidat for Folkebevægelsen mod EU.

Frontex er tidligere blevet kritiseret for at krænke flygtninges rettigheder af bl.a. Human Rights Watch og Europarådet.

Læs mere hos EU Observer ”“ klik her!
Læs ombudsmandens tale ”“ klik her!

 

Back To Top