fbpx Skip to content

EU sætter kurs mod radioaktiv fremtid

WikiLeaks har netop afsløret, at EUs energikommissør Günter Oettinger udelukkende interesserer sig for atomkraft. ”Hans baggrund inden for energi begrænser sig til begrænset offentlig støtte for atomkraft og forlænge driftstilladelser for atomkraftværker,” har USAs viceambassadør Greg Delawie skrevet i et telegram til Washington. Viceambassadøren kalder Oettinger uskarp og energiforladt. Hans viden om energi, stammer fra hjemstaten Baden-Württemberg, hvor han har ’varme relationer’ til det lokale energiselskab EnBW, hvis atomkraftværker producerer halvdelen af delstatens elektricitet.
”Oettinger har til dato ikke givet udtryk for interesse for energi ud over atomkraft”, skrev Delawie umiddelbart før Oettingers tiltræden som EUs energikommissær sidste år.

På Dansk Fjernvarmes hjemmeside skriver Ulrich Bang fra Dansk Energi om afsløringen af kommissær Günter Oettinger.”Han er kendt for at have atomkraft som mærkesag, og man kan jo se i den seneste energistrategi fra EU, at atomkraft i Europa vil spille en stadig større rolle i Europa frem over, hvilket blandt andre Østrig har været meget kritiske over for. Så jo, det har stor betydning, hvem der sidder som kommissær” .

– WikiLeaks afsløringer underbygger, at EU har sat kursen mod en radioaktiv fremtid med en energikilde, som vi fravalgte i Danmark for næsten 25 år siden, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, og tilføjer:

– Jeg synes regeringen skylder en forklaring på om EUs energipolitik virkelig er i den danske befolknings interesse.

Læs mere på Dansk Fjernvarmes hjemmeside ”“ klik her!

Ønskes yderligere kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top