fbpx Skip to content

Søren Søndergaard: Stop brugen af dødsstraf

Medlem af EU-parlamentet, Søren Søndergaard, besøgte i dag den amerikanske ambassade i Bruxelles, hvor han overleverede en skriftlig erklæring, der kræver stop for anvendelsen af dødsstraf og en fair retssag for den afroamerikanske journalist Mumia Abu-Jamal, der har siddet på dødsgangen i USA i snart 30 år.

Den skriftlige erklæring er underskrevet af 171 medlemmer af EU-parlamentet fra alle politiske grupper og er et resultat af en længerevarende kampagne imod dødsstraf.

– Medlemmerne af EU-parlamentet har sendt et stærkt signal til den amerikanske administration om at afskaffe dødsstraf og sikre Mumia Abu-Jamal en fair retssag. Jeg opfordrer dem til at lytte, udtaler Søren Søndergaard

Den skriftlige erklæring kræver en fair retssag for Mumia Abu-Jamal som blev dømt efter en retssag, som Amnesty International ikke mener, har levet op til internationale minimumsstandarder for en retfærdig rettergang, og som havde stærke racistiske undertoner.

Et stort flertal i EU-parlamentet har på initiativ af bl.a. Søren Søndergaard tillige vedtaget en resolution imod dødsstraf, hvor Mumia’s sag nævnes.

Back To Top