fbpx Skip to content

EU skal ikke bestemme over regionale lufthavne

I et udkast til nye retningslinier om lufthavne og luftfart foreslår en såkaldt ekspertgruppe i EU-kommissionen, at EU skal kunne forhindre offentlig støtte til drift af lufthavne. Det vil få alvorlige konsekvenser for regionale lufthavne i bl.a. Odense, Esbjerg og Sønderborg, der formentlig så må lukke. Formanden for Region Syddanmarks udvalg for regional udvikling Lasse Krull (K) har udtalt, at han ikke mener EU skal blande sig i det og bakkes op af EU-parlamentsmedlem Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU:

– Eksistensen af lokale lufthavne i Danmark skal ikke afgøres af markedskræfterne, men ud fra en samfundsmæssig vurdering, hvor hensynet til miljø, transport og lokal udvikling skal spille den afgørende rolle. Det skal EU overhovedet ikke blande sig i, men overlade til de nationale og regionale myndigheder. EU skal ikke bestemme alt, siger Søren Søndergaard.

Læs udkastet – klik på PDF-ikonet!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top