fbpx Skip to content

EU-topmøde: Et ræs mod bunden

EU-kommissionen vil på topmødet komme med sine landespecifikke anbefalinger til medlemsstaterne. Officielt skal disse anbefalinger bruges som instrument for medlemsstaterne til at komme ud af krisen. Men konsekvensen vil være en fortsættelse af nedskæringspolitikken:

– Dette års landespecifikke anbefalinger går ikke væk fra den fatale nedskæringspolitik, som EUs spindoktorer har sagt det. Der er højst tale om at lette foden fra bremsen, siger Folkebevægelsen mod EUs medlem af EU-parlamentet, Søren Søndergaard.

I Spanien anbefaler EU eksempelvis, at man hæver pensionsalderen. Problemet er blot, at den spanske arbejdsløshed er alarmerende høj, og i april var den således på hele 26,8 pct.. Dermed skal endnu flere ud på arbejdsmarkedet og konkurrere om ikke-eksisterende jobs i et ræs mod bunden.

– Når EU-kommissionen kræver pensionsalderen hævet i et land, hvor over halvdelen af alle unge er arbejdsløse, så handler det hverken om økonomi eller sund fornuft. Så handler det alene om ren og skær afstraffelsespolitik overfor de dårligst stillede.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk

Back To Top