fbpx Skip to content

EU truer igen støtten til kultur og idræt

I dag tager EF-domstolen stilling til en hollandsk sag om spillemonopol imod udenlandske spillekoncerner. Hvis de udenlandske koncerner får medhold, vil det give problemer for den danske regerings arbejde med en ny lovgivning, som skulle sikre den danske spille-model, der skaffer penge til velgørende formål indenfor især kultur og idræt. Det vurderer Søren Friis Hansen, professor i selskabsret ved Syddansk Universitet og ekspert i spillelovgivning. Det danske lovforslag, som skulle fremsættes til foråret, er lavet på baggrund af en tidligere afgørelse fra EF-domstolen, der underkendte det danske spillemonopol. I forslaget ønsker regeringen at bøje sig for EUs pres for en liberaliseret spillelovgivning samtidigt med, at den vil bevare monopolet på Lotto og skrabespil, der fortsat skal give penge til velgørende formål.

– Regeringen kan have udspillet sit kort, allerede inden det er kommet på bordet. EF-domstolens afgørelse om det hollandske spillemonopol tegner til at blive endnu et angreb på den danske spillemodel, som gavner velgørende formål. Det vil være endnu et eksempel på EUs indblanding i alle dele af det danske samfund og endnu en underminering af den velfærd, som overskuddet fra Danske Spil hidtil har bidraget til, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Vi frygtede det allerede, da vi i april udtalte: Regeringens plan ligner den mindst ringe løsning, når vores ret til selv at bestemme undergraves af EU. Men vil Kommissionen og EF-domstolen acceptere planen? Under alle omstændigheder må vi opfordre regeringen og Folketinget til at stå fast på forsvaret af den danske spillemodel, som giver penge til idræt, kultur og andre gode formål. Det kan også være hensigtsmæssigt fortsat at have en vis kontrol med forholdene i form af regler i modsætning til, hvis markedet slippes helt frit på spilleområdet.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 25 60 62 33 / e-mail: ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 København K

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ [www.folkebevaegelsen.dk
->https://www.folkebevaegelsen.dk]

Back To Top