fbpx Skip to content

EU udpiner fiskeriressourcer i udviklingslandene

Professor Ahmed Mahmoud Chérif gæster i dag Danmark for at deltage i en konference på Christiansborg om EU’s fiskeripolitik, arrangeret af oplysningsforbundet DEO og Fiskerifagligt Netværk. Han er tidligere chefforhandler for det afrikanske land Mauretanien og har i den forbindelse været med til at forhandle fiskeriaftaler med EU.
I dag fortryder han og er således yderst kritisk overfor EU’s fiskeriaftaler.

– Mauretaniens regering får mange millioner for at lade spanske og andre europæiske fartøjer fiske blæksprutter og andre profitable arter. Men det er kortsigtet og kommer ikke befolkningen til gode. Befolkningen lider, fordi overfiskeri betyder færre fisk til dem selv, og fordi fiskeindustrien mister job, fortæller han til Politikken.dk.

Flere rapporter fra blandt andet FN og Verdensbanken har påvist at EU’s fiskeriaftaler med ulandene skader mere end de gavner.

– EU’s fiskeriaftaler fungerer som subsidier, der kunstigt understøtter EU’s fiskeindustri ”“ en industri, der udpiner de livsvigtige fødevareressourcer i udviklingslandenes farvande forklarer Carsten Pedersen fra Fiskerifagligt Netværk

Læs mere på Politiken.dk – klik her

Back To Top