fbpx Skip to content

EU undervurderer Libyens krav om arbejdstilladelser

I går fortalte EU’s udenrigstjeneste til EUobserver.com, at de har været nødt til at annullere en kontrakt med det britiske sikkerhedsfirma, G4S ”“ som danske Falck er en del af ”“ da firmaet ikke havde fået arbejdstilladelse i Libyen. Kontrakten omhandler sikkerhedstjenester for 75millioner kroner, for at beskytte ambassaderne i Benghazi og Tripoli de næste fire år.

I vores artikel fra 9. maj kan ses, at talspersonen for EU’s udenrigstjeneste, Michael Mann, ikke mente de manglende arbejdstilladelser var et problem.
”Ud fra de informationer vi har indsamlet i Libyen, primært gennem vores delegationer, er der ingen betingelser for at få en ’ikke-indsigelse’ før tildelingen af en kontrakt til en virksomhed. Der er ingen lov i Libyen som regulerer driften af udenlandske sikkerhedsfirmaer.

Alligevel har EU’s udenrigstjeneste nu været tvunget til at opgive kontrakten.
”Dette selskab [G4S], dets datterselskaber og virksomheder, der er forbundet med eller tilknyttet på nogen måde, vil ikke modtage licens til at operere på libysk territorium,” udtalte Libyens overgangsråd lørdag, og tilføjede at G4Ss medarbejdere ”ikke vil få visa til at komme ind eller arbejde i Libyen.

Læs artiklen fra 9. maj her

Back To Top