fbpx Skip to content

EU vil betale Libyen for at holde flygtninge for døren

EU er ivrige for at indgå en aftale med præsidenten i Libyen Muammar Gaddafi, efter han i sidste uge tilbød at dæmme op for flygtningestrømmen fra det brutale regime til EU, mod en betaling på 37,5 milliard årligt.

– Der er store muligheder for at udvikle samarbejdet med Libyen om migration, udtalte talsmand for Kommissionen Matthew Newman.

EU forhandler i øjeblikket med Libyen om en partnerskabsaftale med henblik på at holde indvandringen ude. Libyen er allerede en del af tre pilotprojekter om migration iværksat af EU og Italien og har i den forbindelse modtaget næsten 150 milliarder kroner i økonomisk støtte fra EU.

Det Nordafrikanske land er et vigtigt transitområde for indvandring fra Afrika til Europa hvor tusindvis af mennesker forsøger at krydse middelhavet i små både eller stuvet sammen ombord på større fartøjer. Landet er notorisk kendt som et land hvor menneskerettigheder konsekvent overtrædes og hvor dødsstraf stadig er tilladt. Menneskerettighedsorganisationer har ligeledes kritiseret landet i skarpe vendinger for ikke at underskrive FN’s Flygtningekonvention.

Læs mere her

Back To Top