fbpx Skip to content

Euro-krise gør danskere euro-negative

Hele eurokonstruktionen kæmper for sin overlevelse. Så klar var meldingen fra EU’s præsident Van Rompuy tidligere på ugen. Udmeldingen viser tydeligt omfanget af den krise euroen i øjeblikket befinder sig i.

Og euroens krise påvirker danskernes holdning til møntunionen, det vurdere professor i statskundskab ved Københavns Universitet Peder Nedergaard.

– De fleste danskere påvirkes så negativt af det, der foregår i øjeblikket, at en euroafstemning ligger helt død. Det vil være helt umuligt med en ny afstemning, før krisen er helt ovre, og det igen kører stabilt, siger Peter Nedergaard til DR nyheder.

Han vurderer dog også at eurokonstruktionen vil overleve fordi så meget politik er bundet op på samarbejdet.

– Eurozonen er spået død mange gange, men det er voldsomt overdrevet. Der er saa mange politiske ting bundet op på, at man bevarer eurozonen, at den vil overleve forsætter han.

Scenariet hvor eurosamarbejdet kommer ud af krisen med voldsomme skrammer og forsat interne problemer eller hvor samarbejdet helt bryder sammen, vil betyde at eurotilhængerne godt kan glemme alt om at skifte kronen ud med euroen vurderer Peter Nedergaard.

– De to scenarier vil ødelægge enhver mulighed for, at Danmark kan komme med, siger han.

Back To Top