fbpx Skip to content

Irlands økonomiske suverænitet hænger i tynd tråd

Irlands suverænitet på det økonomiske område hænger i en meget tynd tråd. Det blev klart efter mødet blandt eurozonens finansministre i Bruxelles, hvor det blev annonceret, at EU og IMF vil sende folk til Dublin.

På mødet blev det gjort klart, at EU og IMF vil sende folk til Dublin for at overvåge forberedelserne til ny runde af nedskæringer i landet og sikre, at de planlagte nedskæringer bliver omfangsrige nok. Den irske regering har allerede tilkendegivet, at man vil fremlægge en plan med nedskæringer for op til 112 milliarder kroner over de næste fire år.

Besøget af EU og IMF viser en intensivering af forberedelsen til en eventuel redningspakke fra EU til Irland.

– Dette kan betragtes som en intensivering af forberedelserne til et potentiel program efter anmodning fra den irske regering og det skønnes nødvendigt af eurolandene, sagde EU’s kommissær for økonomiske og monetære anliggender, Olli Rehn på et møde onsdag.

Irland er i øjeblikket under massivt pres fra Den Europæiske Centralbank og flere store lande i eurozonen, for at underskrive en redningspakke fra EU. Indtil videre har den irske regering meddelt at man ikke har i sinde at søge om hjælp fra EU. Ifølge Wall Street Journal vil en redningspakke fra EU blandt andet indebærer et indskud på 337-375 milliarder kroner for at redde de irske banker.

Back To Top