fbpx Skip to content

Euro-nej går frem på Christiansborg

En ny meningsmåling foretaget af YouGov Zapera for gratisavisen MetroXpress viser, at de fire euro-kritiske partier på Christiansborg – SF, Enhedslisten, Liberal Alliance og DF – alle står til fremgang i forhold til valget i 2007. Samlet set går de fra 58 mandater til ved valget til 79 mandater i dag.

Liberal Alliance, som står for den største del af fremgangen (fra 5 ved valget til 16), har siden valget både fået og mistet mandater og er i øjeblikket nede på 3 mandater. Så i praksis vil et valgresultat som meningsmålingen angiver betyde 23 mandaters fremgang. Partiet mener ikke, at euroen er aktuel for Danmark i dag.

Enhedslisten fordobler sit mandattal fra 4 til 8, og har altid været klare modstandere af euroen. SF går fra 23 til 27. Partiledelsen vil ikke sige ja til euroen i dag, men vil dog gerne give EU større indflydelse på den økonomiske politik. DF går fra 25 ved valget til 27. DF har dog mistet et mandat siden valget, men udbryderen Christian H. Hansens nye generelt EU-skeptiske Fokus-parti har ikke et afklaret forhold til euroen.

Back To Top