fbpx Skip to content

Euro-regering undergraver undtagelse

Danmarks nye Europaminister Nicolai Wammen bakkede tirsdag op om det tysk-franske forslag om en euro-regering på et ministerrådsmøde i Bruxelles. Han ser ikke noget problem i, at intgrationen dermed bliver endnu dybere.

“Danmark kan ikke tvinges til at påtage os en forpligtelse, som vi ikke selv har lyst til. Men det er netop, fordi vi har en situation, hvor de 17 lande har så stor en opgave foran sig, at det er væsentligt, at alle sidder med ved bordet, når vi diskuterer det her”, udtaler han til Berlingske og vil ikke svare på avisens spørgsmål om ikke det er gået forvidt i forhold til euro-undtagelsen, når Danmark opføre sig som et euroland uden en mønt.

Lektor i økonomi ved Aarhus Universitet Christian Bjørnskov ser anderledes bekymret på spørgsmålet:
“Euro-regeringen er et væsentligt skridt til at indføre den europæiske forbundsstat ad bagvejen. Danmark har hidtil afvist, at Europa skulle udvikle sig i den retning. Men nu er euro-forbeholdet virkelig sat på spidsen med planerne om euro-regeringen. Europaministerens må informere befolkningen om, hvilken retning Danmark nu er med til at gå” siger Christian Bjørnskov til Berlingske.

Back To Top