fbpx Skip to content

Proforma-indsats for ytringsfrihed i EU

EU-Kommissionen har nedsat en gruppe, som skal “stille forslag til, hvordan mediernes frihed og pluralisme i Europa kan overholdes, beskyttes, støttes og fremmes” og som mødtes første gang i går.

“Ytringsfriheden er en væsentlig grundpille for vore demokratiske samfund, som er anerkendt i de europæiske traktater og i EU’s charter om grundlæggende rettigheder. Men mediernes frihed og pluralisme skal også trives i praksis under gunstige vilkår. Derfor opfordrer jeg den nyoprettede gruppe på højt plan til at foretage en omfattende analyse og komme med anbefalinger”, sagde Kommissionens næstformand Neelie Kroes i den forbindelse.

Men EU-portalen EUObserver.com har været i kontakt med en anonym kilde i Europa-Kommissionen, der fortæller, at Kommissionen ikke har nogen reel magt til at blande sig på området. I stedet er formålet at lukke munden på kritikere fra Europa-Parlamentet, hvor folkevalgte politikere længe har råbt op om pressefrihed i udvalgte lande som Ungarn og Italien.

»Det handler grundlæggende om at få Parlamentet rystet af. Der er nogle medlemmer af Parlamentet, der tilsyneladende er ude af stand til at forstå, at EU har meget begrænset juridisk magt på dette felt,« siger kilden, der vel at mærke er anonym.

Det fremgår af hjemmesiden for Dansk Journalistforbunds fagblad Journalisten.

Læs mere hos…
Journalisten.dk – klik her!
EUObserver.com – klik her!
EU-Kommissionen – klik her!

Back To Top