fbpx Skip to content

Europæisk aktionsuge rammer København

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Under parolen ”solidaritet i maj” har folk været på gaden mod EU’s nedskæringspolitik, mod højrekræfternes fremmarch og for international solidaritet.
Lørdag og søndag blev gennemført aktioner, happenings og demonstrationer med tusindvis af mennesker var på gaden i blandt andet Italien, Tyskland, Grækenland, Frankrig, Østrig og Portugal.

Også i Aarhus har der været protester i anledning af kampagnen ”“ og lørdag den 24. maj når aktionsugen København, hvor Folkebevægelsen mod EU, Enhedslisten og Socialistisk Ungdoms Front inviterer til demonstration med krav om ”Danmark ud af EU”.

Det har en stor effekt, at vi handler samtidigt og gør maj til en solidaritetsmåned, i stedet for at stå alene i hvert land, siger Bolette Rose Jørgensen

Medlemmer af Bygge Jord og Miljøarbejdernes fagforenings ungdomsgruppe deltager i demonstrationen.

– Vi har valgt at støtte op om den europæiske aktionsuge. Det er fedt at man kan vise international solidaritet på tværs af grænserne. Det har en stor effekt, at vi handler samtidigt og gør maj til en solidaritetsmåned, i stedet for at stå alene i hvert land, siger Bolette Rose Jørgensen, snedkerlærling og med i BJMF’s ungdomsgruppe.

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top