fbpx Skip to content

Folkebevægelsen stemmer for miljøet

”Med Morten Messerschmidt som undtagelse har alle nuværende danske medlemmer af Europa-Parlamentet bakket op om ambitiøse og bindende klima- og energimål for EU i 2030. Men ser man nærmere på, hvordan de faktisk har stemt inden for klima- og energiområdet, bliver billedet mere grumset”, skriver dagbladet Information i dag.

Avisen giver bl.a. dette eksempel:
”Tag afstemningen om EU’s CO2-kvoteordning for flytrafik. Gennem lang tid har såvel en række store lande ”“ USA, Kina m.fl. ”“ som luftfartsindustrien presset på for en udvanding af systemet, så alle flyvninger ind i og ud af Europa fritages fra kvotesystemet de næste tre år.
Da Europa-Parlamentet i sidste måned havde denne udvanding på dagsordenen, stemte bl.a. Bendt Bendtsen, Venstres Morten Løkkegaard og Socialdemokraternes Britta Thomsen for fritagelsen, mens Margrete Auken og Folkebevægelsens Rina Ronja Kari stemte imod.”

Og…
”I februar var et forslag om skærpede CO2-grænser for nye biler til afstemning. Efter pres fra især den tyske bilproducent BMW havde Tysklands kansler Angela Merkel fået det oprindelige forslag fra EU-Kommissionen udvandet, så bilproducenterne blev bevilget en indfasningsperiode for de nye grænser.
Det fik Margrete Auken og Rina Ronja Kari til at stemme imod, mens Morten Messerschmidt og de danske socialdemokrater i parlamentet stemte for.”

Læs hele artiklen hos Information ”“ klik her!

Back To Top