fbpx Skip to content

Europas liberale kræver EUs datadirektiv trukket tilbage

Den europæiske alliance af liberale partier ELDR kræver, at EU-Kommissionen trækker datalagringsdirektivet trukket tilbage. Det blev vedtaget på alliancens kongres i sidste uge, hvor repræsentanter for de 56 medlemspartier – herunder Venstre og Det Radikale Venstre i Danmark – var samlet i Helsinki.

ELDR-kongressen konstaterer, at direktivet er strid med den europæiske menneskerettighedskonventions paragraf 8 om respekt for alle borgeres ret til privatliv.

– Det er herligt, at Europas liberale partier samlet vender sig imod forslaget til EU’s datadirektiv. Det er på tide at dette sker for retssikkerheden er under pres i EU og i klar modstrid med liberale værdier. Det Radikale Venstres landsmøde har i år også vedtaget en resolution, der slår fast at overvågningen er gået for vidt og med henvisning til EU, siger Lave K. Borch, ordfører for Radikalt EU-kritisk Netværk.
– I Radikalt EU-kritisk Netværk mener vi netop derfor, at det er vigtigt, at Danmark fastholder retsundtagelsen i EU. Retsundtagelsen sikrer at vi kan stille vores egne politikere til ansvar og giver os bedre muligheder til at kæmpe for en høj grad af retssikkerhed.


Læs mere om…
ELDRs krav om tilbagetrækning af datalagringsdirektivet – klik her!
Radikalt EU-kritisk Netværk – klik her!
Aktuelt notat om direktivet fra tænketanken CEPOS – klik her!

Back To Top