fbpx Skip to content

Europas offentligt ansatte protesterer

Offentligt ansatte i Tyskland, Grækenland, Irland, Holland og Portugal har været, er eller vil blive involveret forskellige former for kollektive kampskridt i sidste uge og denne uge. I Tyskland og Holland trues de af fastfrysning af deres lønninger. I Grækenland trues de af lønnedgang. Og i Irland presser regeringen på for yderligere lønnedgang.

“Offentlig ansatte er tvunget til at betale for en økonomisk og finansiel krise, som blev skabt af et afsporet bank-system. Borgere i hele Europa vil lide som konsekvens af gennemførelse af nedskæringer på offentlige ydelser,” siger Carola Fischbach-Pyttel, der er generalsekretær i den europæiske samarbejdsorganisation for offentligt ansattes fagforeninger – European Federation of Public Service Unions (EPSU).

EPSU konstaterer, at det ikke kun er de nationale regeringer, som angriber deres ansatte. De har fået følge EU-Kommissionen, der har opfordret den græske regering til nedskære de offentligt ansattes løn.

“Det er det mest umiddelbare og direkte eksempel på, at EU-Kommissionen forsøger at øve indflydelse på fastsættelsen af lønnen i den offentlige sektor i et bestemt land.”


Læs mere på EPSU’s hjemmeside – klik her!

Back To Top