fbpx Skip to content

EUs patentdomstol vil skade Polens økonomi

Polen fik tilbage i 2012 lavet en rapport om, hvordan deltagelse i EUs patentdomstol og enhedspatent vil påvirke landet økonomisk. Rapporten afslørede at Polens bruttonationale produkt ville blive negativt påvirket af deltagelsen. På baggrund af det har Polen valgt at stå udenfor samarbejdet selv om at de tidligere har kæmpet hårdt for projektet.

Rapporten fortæller at det vil blive væsentligt dyrere for de små og mellemstore virksomheder, som fremover vil være tvunget til at betale licens til mange flere patenthavere end i dag, da antallet af patenter i Polen forventes at skyde i vejret hvis enhedspatentet blive gyldigt i landet. Det menes at licenserne vil komme til at koste en lille virksomhed 3-5 % af deres indtægter, så hvis virksomheden i forvejen kun har en profit margin på 8-10 % vil det have store konsekvenser og kunne lede til konkurser.

Udover licenserne, så fortæller rapporten, at de de små og mellemstore virksomheder også vil blive bebyrdet med store regninger til juridisk rådgivning og oversættelser ”“ det sidste til trods for, at rapporten har taget udgangspunkt i, at Polen ville have fået en lokal afdeling af patentdomstolen.

Det forventes at EU’s patentdomstol komme til at koste Polen milliarder af euro, mens fordelene kun vil give Polen nogle millioner euro igen.

Back To Top