fbpx Skip to content

Færre kvinder og mere lønmodtagerfjendsk

Ved en afstemning i EU-parlamentet i eftermiddag blev den nye Barroso-kommission godkendt med stemmetallet 488 for, 137 imod og 72 undlod. Blandt modstanderne var Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

I sin tale til parlamentet kritiserede Søren Søndergaard den nye kommission for at acceptere social dumping ved at prioritere det indre marked over lønmodtagernes interesser. Derudover kritiserede han, at den nye kommission indeholder endnu færre kvindelige kommissærer end tidligere.

– Igen og igen er Barroso og de nye kommissærer blevet spurgt, hvad de konkret vil gøre for at forhindre, at tilrejsende arbejdere underbetales, diskrimineres og misbruges som løntrykkere. Men de nægter at svare, fordi de prioriterer det indre marked over almindelige lønmodtageres interesser, siger Søren Søndergaard.

– I den første Barroso-kommission var der i en periode frem til juli sidste år 10 kvindelige kommissærer ud af 27, men i den nye er der kun 9 ud af 27. Barroso taler gerne om sin respekt for kvinder, men vi må konstatere, at også på dette område er Barroso og hans kommission mere ord end indhold.

– Godkendelsen af Barroso-kommissionen er et resultat af en politisk studehandel mellem de tre største politiske grupper i EU-parlamentet: de kristne-konservative, socialdemokraterne og de liberale. Når der er valg til EU-parlamentet, så hævder de, at det handler om politik. Men når valget er overstået, så handler det mere om fordeling af poster og ben. Det er ikke noget kønt syn og bestemt ikke med til at øge respekten for EU-parlamentarikerne i befolkningen, konstaterer Søren Søndergaard


Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Søren Søndergaard på 40 45 38 49.

Back To Top