fbpx Skip to content

Faglig aktionsdag 14. november i EU

EUFAGLIGT.DK: [udddrag] Måske som en venlig hilsen til topmødet i dag og i morgen besluttede ledelsen af Europæiske Faglige Sammenslutning at opfordre til en fælles europæisk aktionsdag den 14. november.

EFS opfordrer til aktioner og solidaritet den 14. november. Aktionsdagen inkluderer strejker, demonstrationer og andre aktioner, hedder det i opfordringen fra EFS’ eksekutivkomite.

Aktionsdagen skal mobiliserer fagbevægelsens medlemmer til modstand mod den nedskæringslinje, som EU har dekreteret som medicin mod krisen og samtidig skabe opbakning til EFS forslag om en ny politik, som EFS har samlet i sit forslag til en ny Social Pagt i EU. Det samme krav rejste den europæiske fagbevægelse op til topmødet i juni, uden det dengang vandt genklang i EU-toppen.

EFS’ ledelse gentager sin stærke modstand mod de nedskæringskrav, som trækker Europa ned i økonomisk stagnation og endda fornyet recession, som ødelægger Europas sociale model.

– Vi støtter målet om sunde finanser, men recessionen kan kun stoppes hvis båndene på budgetterne løsnes og ubalancerne fjernes ud fra et mål om at nå en bæredygtig økonomisk vækst og social sammenhængskraft, hedder det i opråbet fra EFS’ ledelse

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top